Поиск

Партнеры

Рассылка

E-Mail

Партнеры

Сиропи для приготування напоїв. Частина 2.

Частина 2

Продовження. Початок дивіться тут: частина 1

ГРЕНАДІНОВИЙ СИРОП

Перемішати лимонний, апельсиновий і малиновий сиропи промислового виробництва і використовувати за призначенням.

1/3 л лимонного сиропу, 1/3 л апельсинового сиропу, 1/3 л малинового сиропу.

ВАНІЛЬНИЙ СИРОП

Цукровий сироп поставити на вогонь і довести до кипіння, потім на середньому або слабкому вогні при помішуванні додати ванілін або ванільний цукор (або стручки ванілі, розділивши їх на половинки). Потім сироп зняти з вогню, процідити і перелити в пляшки, в які вкласти використані стручки ванілі, попередньо сполоснувши їх кип'яченою водою. Пляшки з сиропом добре закупорити і зберігати в прохолодному місці.

3-4 стручка ванілі або 1 пакетик ваніліну, або 5-6 пакетиків ванільного цукру, 1 л цукрового сиропу.

ГОРІХОВИЙ СИРОП

Горіхи очистити і дрібно нарізати або потовкти. Покласти їх в емальовану каструлю, залити гарячим цукровим сиропом, закрити пергаментом, міцно обв'язати і поставити на 4-8 год на холод для настоювання. Потім сироп процідити, розлити в пляшки і щільно закупорити. Зберігати в прохолодному місці.

10 шт. горіхів фундук, 10 шт. волоських горіхів, 1 л гарячого цукрового сиропу.

МИГДАЛЬНИЙ СИРОП

Мигдаль очистити і розтовкти, покласти в емальовану каструлю, залити гарячим цукровим сиропом, закрити пергаментом, обв'язати і поставити на 8 год для настоювання в прохолодному місці. Потім сироп процідити, розлити в пляшки і щільно закупорити. Зберігати в прохолодному місці.

15 шт. мигдалю, 1 л цукрового сиропу.

КАВОВИЙ, ШОКОЛАДНИЙ АБО КАКАО-СИРОП

Смажену каву в зернах дрібно розмолоти (шоколад натерти на тертці), всипати кава (або шоколад, або какао-порошок) в цукровий сироп, поставити на вогонь і варити 15 хв при постійному помішуванні. Потім зняти з вогню, розлити в пляшки і щільно закупорити. Зберігати в прохолодному місці.

150 г смаженої кави в зернах (какао-порошку або шоколаду), 1 л цукрового сиропу.

ПРЯНИЙ СИРОП

Мелену корицю висипати в каструлю, додати цукровий пісок і перемішати. Потім влити воду, покласти гвоздику, поставити на вогонь і прокип'ятити на слабкому вогні протягом 5-6 хв, після чого профільтрувати через ситечко, охолодити і додати лимонний сік. Зберігати сироп у герметично закритому посуді.

50 г меленої кориці, 30 г товченої або меленої гвоздики, 1 кг цукрового піску, 3/4 л води, 2 лимона (для соку).

ГВОЗДИЧНИЙ СИРОП

Цукровий сироп довести до кипіння на слабкому вогні, потім при помішуванні додати товчену гвоздику. Теплий сироп розлити в пляшки, закрити їх пергаментом, міцно зав'язати і помістити в холодне місце. Після того як сироп повністю охолоне, пляшки закупорити пробками. Зберігати в прохолодному місці.

30-40 г товченої або меленої гвоздики, 1 л цукрового сиропу.

КАРАМЕЛЬНИЙ СИРОП

В емальовану каструлю покласти кусковий цукор, влити 1 ст. ложку води, поставити на середній вогонь і безперервно помішувати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і не придбає світло-жовтий колір.

Тоді швидко влити в каструлю приблизно 125 г холодної води і потримати на малому вогні до тих пір, поки не вийде карамель однорідної маси. Потім влити туди ж заздалегідь приготований основний цукровий сироп. Підігрівати все до тих пір, поки обидва сиропу не змішано. Зняти з вогню, остудити і розлити в пляшки.

350 г кускового цукру, 1 ст. ложка (перший раз) і 125 г (другий раз) води, 1 л цукрового сиропу.

Дата: 11.03.2015