Поиск

Партнеры

Рассылка

E-Mail

Партнеры

Соки та напої з соків. Частина 2.

Частина 2

Продовження. Початок дивіться тут: частина 1

СОК З ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ, СУНИЦІ, ОЖИНИ

Свіжу ягоду ретельно перебрати, промити під струменем холодної кип'яченої води, протерти через сито. Протерту масу змішати з півтораразову кількістю цукрового піску або з дворазовим обсягом 70%-ного розчину цукру. Поставити на добу на лід або в холодильник. Систематично перемішувати. Через 1,5 доби сироп розлити в пляшки, герметично закупорити і зберігати при температурі від +3 до -4 °С.

Сік зберігає природний смак і аромат і не піддається псуванню завдяки консервуюча дія цукру.

ЗИМОВИЙ НАПІЙ

Лимонний сік сильно нагріти на вогні, але не кип'ятити, перелити його в заздалегідь добре прогрітий стакан, додати полуничний і лимонний сиропи і добре перемішати. Подавати напій гарячим.

1 стакан лимонного соку, 2 ст. ложки полуничного сиропу, 4 чайні ложки лимонного сиропу.

ВИНОГРАДНИЙ СІК, ПІДІГРІТИ З ПРИПРАВАМИ

Виноградний сік темного забарвлення влити в емальовану каструлю і разом з приправами на слабкому вогні довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти з вогню і влити через сито в керамічні чашки, поклавши в кожну часточку лимона.

1 стакан виноградного соку, 12 бутонів гвоздики, 1 чайна ложка кориці, 1 часточка лимона, цукор за смаком.

НАПІЙ «РОСИНКА»

Яблучний сік з'єднати з соком лимона і з медом. Добре змішати все це міксером і вилити у високі келихи або склянки. Подавати з соломинкою, поклавши в кожен 2-3 кубики льоду.

1 стакан яблучного соку, 1 лимон (для соку), 4 ст. ложки меду.

СІК З ПОМІДОРІВ

Стиглі помідори добре промити, обдати окропом, зняти шкірку, м'якоть нарізати часточками, пропустити через соковижималку або нержавіючу м'ясорубку, скласти в марлю і віджати сік. Готовий сік можна вживати як самостійний напій або додавати в інші соки.

На 100 г соку - 5 середніх помідорів.

ТОМАТНИЙ СІК З М'ЯТОЮ

Томатний сік змішати за смаком з іншими компонентами і наполягати на м'яті 2 год, потім видалити м'яту і поставити напій на холод.

300 г томатного соку, 0,5 лимона (для соку), 3 чайні ложки тертого ріпчастої цибулі, перець мелений чорний, сіль і цукор за смаком, 4 стеблинки свіжої м'яти.

ТОМАТНИЙ СІК З ЛИМОНОМ

Всі компоненти добре змішати.

1 стакан томатного соку, сік 1 лимона, сіль і моло i ий перець за смаком.

МОРКВЯНИЙ СОК

Свіжу молоду моркву добре промити, обдати окропом, натерти, скласти в марлю і віджати сік. Подавати як самостійний напій або додавати в інші соки.

На 100 г соку - 4 середніх моркви.

СІК З МОРКВИ КАРОТЕЛЬ

Морква ретельно очистити щіткою, обполоснути, натерти на дрібній тертці і віджати сік. Приправити до смаку соком з лимона і цукровим піском.

Сік готувати безпосередньо перед подачею, найкраще в соковижималці. Харчову цінність соку можна підвищити, додавши в нього дрібно нарізану зелень.

МОРКВЯНО-ЛИМОННИЙ СІК

Віджати сік з моркви і лимона. Обидва соку змішати, підсолодити по смаку (але можна приготувати і без цукру). Напій багатий вітамінами і мінеральними речовинами (містить натрій, калій, кальцій, магній, фосфор, залізо).

Лимон можна замінити апельсином.

150 г морквяного соку, сік 1 лимона (апельсина).

МОРКВЯНИЙ СІК З ПРОЗОРОЇ МОРКВИ

Морква очистити, вимити, зварити до напівготовності, нашаткувати кубиками. Приготувати цукровий сироп (див. c. 19), з'єднати з морквою і варити до тих пір, поки морква не стане прозорою. Під час варіння можна влити сік одного лимона.

Отриману прозору морква додати в охолоджений морквяний сік.

1 кг моркви, 1 кг цукру, 0,5 склянки води, 1 лимон (для соку).

МОРКВЯНО-ГОРОБИНОВИЙ СІК

У морквяний сік влити горобиновий і перемішати, а потім за смаком додати цукровий пісок.

Подавати напій злегка охолодженим.

1 стакан морквяного соку, 2 ст. ложки горобинового соку, цукровий пісок за смаком.

ВІТАМІННИЙ НАПІЙ «ПОДМОСКОВЬЕ»

У морквяний сік влити чорносмородиновий і журавлинний соки, міцний відвар шипшини і перемішати, додати за смаком цукровий пісок. Подавати напій злегка охолодженим.

1 стакан морквяного соку, 1 стакан міцного відвару шипшини, 1 склянка черносмородинового соку, 1 стакан журавлинного соку, цукровий пісок за смаком.

Дата: 11.03.2015