Поиск

Партнеры

Рассылка

E-Mail

Партнеры

Соки та напої з соків. Частина 3.

Частина 3

Продовження. Початок дивіться тут: частина 1, частина 2

ВІТАМІННИЙ НАПІЙ «РУБІН»

У морквяний сік влити горобиновий і буряковий соки, перемішати і додати за смаком цукровий пісок. Подавати напій злегка охолодженим.

1/2 склянки морквяного соку, 2 ст. ложки горобинового соку, 4 ст. ложки бурякового соку, цукровий пісок за смаком.

МОРКВЯНО-ЯБЛУЧНИЙ СІК

Морква вимити, очистити, обполоснути, дрібно натерти на тертці і з отриманої маси віджати сік через марлю. Яблука очистити, натерти і віджати сік. Обидва соку змішати і заправити за смаком цукровим піском і сіллю.

1 кг моркви, 750 г яблук (краще кислих сортів), цукровий пісок і сіль за смаком.

МОРКВЯНО-СЕЛЕРОВИЙ СІК

Моркву і селеру вимити, очистити і сполоснути. Ріпчасту цибулю очистити. З підготовлених овочів віджати сік у соковижималці. Яблука також вимити і вичавити з них сік. Отримані соки змішати разом і заправити за смаком сіллю і цукровим піском.

500 г моркви, 300 г селери, 150 г ріпчастої цибулі, 200 г яблук, сіль і цукровий пісок за смаком.

БУРЯКОВИЙ-ГОРОБИНОВИЙ СІК

У буряковий сік влити горобиновий сік, перемішати і додати за смаком цукровий пісок. Подавати напій злегка охолодженим.

1 склянку бурякового соку, 2 ст. ложки горобинового соку, цукровий пісок за смаком.

РЕВЕНЕВИЙ СІК

Сік з ревеню готують з молодих неогрубілою черешків, так як в огрубілих черешках міститься щавлева кислота.

Черешки ревеню очистити, вимити в холодній воді, розрізати на шматочки довжиною 1,5-2 см, пробланшировать 1-2 хв і опустити в холодну воду. Після охолодження з нарізаних черешків ревеню вичавити сік.

Для заготівлі соку про запас його необхідно розлити в пляшки і стерилізувати звичайним способом.

На 1 порцію соку - 1/2 кг черешків ревеню.

РЕВЕНЕВИЙ-СУНИЧНИЙ СІК

Вилити в склянку свіжоприготовані або пастеризовані ревеневий і суничний соки і перемішати. Подавати напій в охолодженому вигляді.

1/2 склянки ревеневого соку, 1 стакан суничного соку.

РЕВЕНЕВИЙ-СМОРОДИНОВИЙ СІК

Вилити в склянку свіжоприготовані або пастеризовані ревеневий і смородиновий соки і перемішати. Подавати напій в охолодженому вигляді.

1/2 склянки ревеневого соку, 1 стакан смородинового соку.

РЕВЕНЕВИЙ-МАЛИНОВИЙ СІК

Вилити в склянку свіжоприготовані або пастеризовані ревеневий і малиновий соки і перемішати. Подавати напій в охолодженому вигляді.

1/2 склянки ревеневого соку, 1 стакан малинового соку.

ДЕСЕРТНИЙ НАПІЙ ІЗ СОКА ДИНІ

У сік дині влити яблучний сік, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Подавати напій добре охолодженим.

1 стакан соку дині, 1/2 склянки яблучного соку, цукровий пісок за смаком.

НАПІЙ ІЗ ГАРБУЗОВОГО СОКУ З СОЛОНИХ ОГІРКІВ

Гарбуз вимити, очистити, обполоснути, натерти на тертці і віджати сік через марлю або в соковижималці. Огірки очистити, натерти на тертці або дрібно нарізати. Сік з гарбуза розмішати з огірком і розсолом. Все розмішати і приправити сіллю, цукровим піском і перцем.

Для дітей готують напій без перцю.

1 кг гарбуза, 3 солоних огірки, 1 склянка огіркового розсолу, сіль, цукровий пісок і перець за смаком.

ГАРБУЗОВИЙ-ТОМАТНИЙ СІК

Гарбуз вимити, очистити, сполоснути. Віджати сік у соковижималці або натерти гарбуз на тертці і віджати сік через марлю. Розмішати гарбузовий сік з томатним і дрібно нарізаною зеленою цибулею. Приправити до смаку сіллю, цукровим піском і перцем.

750 г гарбуза, 1/2 л томатного соку, зелень цибулі, сіль, цукровий пісок і перець за смаком.

ГАРБУЗОВИЙ НАПІЙ «ВОЛЖСКИЙ»

У гарбузовий сік влити горобиновий і буряковий соки, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Подавати напій добре охолодженим.

1/2 склянки гарбузового соку, 2 ст. ложки бурякового соку, 2 ст. ложки горобинового соку, цукровий пісок за смаком.

ЯБЛОЧНО-ТИКВЕНИЙ НАПІЙ «ПАЛАУ-КАДУ»

У гарбузовий сік влити яблучний, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Подавати охолодженим.

1 стакан яблучного соку, 1/2 склянки гарбузового соку, цукровий пісок за смаком.

Дата: 11.03.2015