Поиск

Партнеры

Рассылка

E-Mail

Партнеры

Соки та напої з соків. Частина 4.

Частина 4

Продовження. Початок дивіться тут: частина 1, частина 2, частина 3

ГАРБУЗОВИЙ ГОРОБИНОВИЙ СІК

У гарбузовий сік влити горобиновий, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Подавати напій добре охолодженим.

1 стакан гарбузового соку, 4 ст. ложки горобинового соку, цукровий пісок за смаком.

СІК З ЗЕЛЕНОГО САЛАТУ

Листя свіжого салату перебрати, добре промити, обдати окропом, пропустити через м'ясорубку і віджати сік.

Сік салату добре додавати в інші соки: в морквяним та виноградне він може становити 10%, в журавлинному - 20%.

На 100 г соку - 250 г салату.

СІК ЗІ СВІЖИХ ОГІРКІВ І ЗЕЛЕНИМ САЛАТОМ

Свіжі зелені огірки і молоде листя салату ретельно вимити і дати воді стекти. Огірки натерти на тертці і з отриманої маси віджати сік через марлю. Листя салату дрібно нашаткувати і віджати з них сік через марлю в перекруткі. Отримані соки злити разом і перемішати. Додати за смаком сіль.

200 г свіжих огірків, 200 г зеленого салату, сіль за смаком.

СІК ЗІ СВІЖОЇ КАПУСТИ

Свіжі качани капусти очистити, дрібно нарізати і віджати сік. Отриманий сік процідити в простерилізованих емальовану, керамічну, скляну або дерев'яний посуд і залишити на 12-14 год для освітлення. Освітлений сік обережно, щоб не збовтати осад, процідити через подвійний шар марлі або фланель.

Для пастеризації сік необхідно розлити в попередньо прокип'ячені або ошпарені окропом пляшки або стерилізувати звичайним способом.

На 100 г соку - 250 г свіжої капусти.

КАПУСТЯНО-ВИНОГРАДНИЙ СІК

Ягоди винограду відокремити від кисті, промити холодною водою, обдати окропом, пропустити через соковижималку. Додати в нього сік білокачанної капусти (див. вище).

100 г виноградного соку, 1-2 ст. ложки соку зі свіжої білокачанної капусти.

НАПІЙ «ЗИМОВЬЕ»

У сік зі свіжої капусти влити яблучний і морквяний соки, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Подавати напій злегка охолодженим.

1/2 склянки соку зі свіжої капусти, 4 ст. ложки морквяного соку, 4 ст. ложки яблучного соку, цукровий пісок за смаком.

КАПУСТЯНО-ЯБЛУЧНИЙ СІК

У сік зі свіжої капусти влити яблучний сік, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Подавати напій злегка охолодженим.

1/2 склянки соку зі свіжої білокачанної капусти, 1/2 склянки яблучного соку, цукровий пісок за смаком.

ДЕСЕРТНИЙ НАПІЙ «ЗАЙЧИК»

У сік свіжої капусти влити морквяний сік, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Перед подачею на стіл в невеликий стаканчик з напоєм покласти зверху збиті вершки.

1/2 склянки соку зі свіжої капусти, 1/2 склянки морквяного соку, цукровий пісок за смаком, 20 г збитих вершків.

НАПІЙ ІЗ РОЗСОЛУ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ З ЧАСНИКОМ І МОРКВЯНОГО СОКУ

Часник очистити, обполоснути, натерти з сіллю і покласти в розсіл квашеної капусти. Розмішати, прикрити і залишити на 30 хв. Перед подачею на стіл розмішати з морквяним соком, додати дрібно нарубану зелень петрушки, приправити за смаком сіллю, цукровим піском і перцем.

3 склянки розсолу квашеної капусти, 1 склянка морквяного соку, 1 зубчик часнику, сіль, нарізана зелень кропу, цукровий пісок і перець за смаком.

НАПІЙ «ЛОСІНООСТРОВСКІЙ»

У розсіл квашеної капусти влити яблучний сік і міцний відвар шипшини, заправити за смаком цукровим піском і перемішати. Подавати напій злегка охолодженим.

2 склянки розсолу квашеної капусти, 1 стакан міцного відвару шипшини, 1 стакан яблучного соку, цукровий пісок за смаком.

НАПІЙ ІЗ МОРКВЯНОГО СОКУ І РОЗСОЛУ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ

Морква ретельно вимити щіткою, обполоснути і натерти на дрібній тертці. Віджати сік, розмішати з розсолом квашеної капусти, додати дрібно нарізані часник і зелену цибулю. Приправити до смаку сіллю і цукровим піском, а потім ретельно розмішати.

Напій можна приготувати і без часнику.

750 г моркви, 2 склянки розсолу квашеної капусти, 1/2 зубчики часнику, 1 ст. ложка цибулі, сіль, цукор за смаком.

Дата: 11.03.2015