Поиск

Партнеры

Рассылка

E-Mail

Партнеры

Соки та напої з соків. Частина 5.

Частина 5

Продовження. Початок дивіться тут: частина 1, частина 2, частина 3, частина 4

НАПІЙ ІЗ РОЗСОЛА КВАШЕНОЇ КАПУСТИ І ЯБЛУЧНЕ ПЮРЕ

Яблучне пюре розмішати з розсолом квашеної капусти, додати дрібно нарізану зелень петрушки, приправити за смаком сіллю і цукровим піском.

2 склянки розсолу квашеної капусти, 2 склянки яблучного пюре, 2 ст. ложки зелені петрушки, сіль і цукровий пісок за смаком.

НАПІЙ «ЧИППОЛИНО»

Ріпчасту цибулю очистити. Селеру, моркву і яблука вимити, очистити і обполоснути. У соковижималці вичавити з них сік окремо. Потім змішати соки і на смак заправити сіллю і цукровим піском. Перед подачею на стіл в стаканчики з напоєм можна покласти зверху по тонкому кружечку ріпчастої цибулі і по чайній ложці сметани.

150 г ріпчастої цибулі, 100-150 г кореня селери, 500 г моркви, 200 г яблук, сіль і цукровий пісок за смаком.

НАПІЙ ЗІ ЗМІШАНИХ ОВОЧЕВИХ СОКІВ

До соку зі змішаних овочів додати дрібно нарізану зелень петрушки, приправити за смаком сіллю, цукровим піском і перцем і розмішати.

2 склянки томатного соку, 1 стакан розсолу квашеної капусти, 1 склянка морквяного соку, зелень петрушки, сіль, цукровий пісок і перець за смаком.

СІК З БУРЯКА, МОРКВИ ТА ЯБЛУК

Буряк вимити щіткою, очистити, нарізати скибочками. Морква і яблука вимити, очистити. Яблука нарізати четвертинками, видаливши серцевини. Віджати по черзі в соковижималці сік з буряка, моркви та яблук, змішати, приправити за смаком сіллю і цукровим піском. У напій можна додати дрібно нарізану зелень петрушки.

2 склянки яблучного соку, 1 стакан морквяного соку, 1 склянку бурякового соку, зелень петрушки, сіль, цукровий пісок за смаком.

ФРУКТОВО-ОВОЧЕВИЙ НАПІЙ

Селера ретельно вимити, очистити, нарізати скибочками і віджати сік у соковижималці. Вимиті яблука нарізати четвертинками, видаливши серцевини, і віджати в соковижималці. Змішати сік селери з яблучним і томатним соками. Приправити до смаку сіллю і цукровим піском, швидко охолодити або подавати з кубиками харчового льоду. У напій можна додати нарубану зелень петрушки.

1 кг селери, 500 г яблук кисло-солодких, 1 склянка томатного соку, сіль і цукровий пісок за смаком.

ФРУКТОВО-МОРКВЯНИЙ СІК

Розмішати морквяний і фруктовий соки, приправити за смаком лимонною кислотою і цукровим піском. Замість лимонної кислоти можна додати пюре з шипшини або сік з лимона. Подавати в стаканчиках з кубиками харчового льоду.

2 склянки морквяного соку, 2 склянки фруктового соку, цукровий пісок, лимонна кислота за смаком.

ФРУКТОВИЙ НАПІЙ З СОКОМ СОЛОНИХ ОГІРКІВ

Солоні огірки очистити, натерти на тертці і віджати сік через марлю. Яблука вимити, очистити, натерти на тертці і віджати сік через марлю або в соковижималці. Розмішати сік з огірків, яблук і смородини, приправити за смаком сіллю і цукровим піском.

500 г солоних огірків, 1 кг яблук, 1 склянка соку смородини, цукровий пісок і сіль за смаком.

НАПІЙ ІЗ РОЗСОЛА КВАШЕНОЇ КАПУСТИ, ТОМАТНОГО ТА ФРУКТОВИХ СОКІВ

Ретельно розмішати всі компоненти, приправити за смаком. Подавати охолодженим.

1 стакан розсолу квашеної капусти, 1 1/2 склянки томатного соку, 1 1/2 склянки фруктового соку, цукровий пісок за смаком.

НАПІЙ ІЗ СОКУ РЕДЬКИ, ТОМАТНОГО ТА ЯБЛУЧНОГО СОКІВ

Редьку вимити, очистити, сполоснути, нарізати, віджати сік у соковижималці. Яблука вимити, очистити, нарізати четвертинками, видаливши серцевини, і також віджати сік у соковижималці.

Яблучний сік розмішати з томатним соком і соком з редьки, приправити за смаком сіллю і цукровим піском.

Можна подати з газованою або мінеральною водою.

1/2 л томатного соку, 500 г редьки, 500 г яблук, сіль і цукровий пісок за смаком.

ВИШНЕВО-БУРЯКОВА СМЕСЬ

Всі компоненти змішати.

40 г бурякового соку, 40 г вишневого соку, 20 г лимонного соку, 15 г цукрового сиропу.

МОРКВЯНО-МАНДАРИНОВА СМЕСЬ

Всі компоненти змішати.

70 г морквяного соку, 30 г мандаринового соку, 10 г цукрового сиропу.

КАЛИНОВИЙ СІК

Стиглі ягоди калини відокремити від гілочок, перебрати, добре промити, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь і довести майже до кипіння, але не кип'ятити. Зняти каструлю з вогню і з ягід віджати сік через марлю.

Отриманий сік процідити.

Для заготівлі соку про запас його необхідно знову нагріти, розлити в чисті банки або пляшки, попередньо ошпарені окропом, і пастеризувати протягом 15-20 хв, після чого герметично закупорити.

На 1 л соку - 2 кг ягід калини, 1/4 л води.

ОБЛІПИХОВИЙ СІК

Сік з ягід обліпихи зазвичай отримують способом пресування, але для цього можна використовувати також соковижималки або парові скороварки.

Зібрані зрілі ягоди обліпихи добре вимити і роздрібнити. В отриману мезгу додати воду, нагріту до 40-45 °С, і перемішати. Суміш злегка підігріти і провести пресування в гвинтовому пресі.

Отриманий сік розлити в пляшки або банки і пастеризувати.

На 1 л соку - 1/2 кг обліпихи, 3/4 л води.

Дата: 11.03.2015