Поиск

Партнеры

Рассылка

E-Mail

Партнеры

Соки та напої з соків. Частина 6.

Частина 6

Продовження. Початок дивіться тут: частина 1, частина 2, частина 3, частина 4, частина 5

НАПІЙ «ЧЕРНИЧКО»

Чорницю перебрати, вимити, розім'яти, засипати цукровим піском і залишити на 2-3 ч. Утворений сік процідити і злити в окремий посуд, а ягоди залити кип'яченою водою, поставити на вогонь і варити 25-30 хв. Отриманий відвар процідити, додати в нього лимонну кислоту і проціджений чорничний сік, розмішати і охолодити. Подати напій з кубиками харчового льоду.

2 склянки чорниці, 1/2 склянки цукрового піску, 3/4 л води, 1/3 чайної ложки лимонної кислоти, 4-5 кубиків харчового льоду.

БРУСНИЧНО-ЯБЛУЧНИЙ СІК

У брусничний сік влити яблучний, додати цукровий пісок і перемішати. Напій можна подавати і гарячим, і холодним.

На 1/2 склянки брусничного соку - 4 ст. ложки яблучного соку, 5-7 чайних ложок цукрового піску.

НАПІЙ «ОСІННІЙ ПРОМІНЬ»

У міцний відвар шипшини влити журавлинний або чорносмородиновий соки, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Подавати напій злегка охолодженим.

1 стакан міцного відвару шипшини, 1 склянка журавлинного або черносмородинового соку, цукровий пісок за смаком.

НАПІЙ «ВЕЧІРНІЙ ЗАХІД»

У міцний відвар шипшини влити черешневий сік, вичавити в нього сік з лимона, додати за смаком цукровий пісок і перемішати. Подавати напій злегка охолодженим.

2 склянки черешневого соку, 1 стакан міцного відвару шипшини, цукровий пісок за смаком.

ЯБЛОЧНО-ГОРОБИНОВИЙ СІК

У горобиновий сік влити яблучний, перемішати і додати за смаком цукровий пісок. Подавати напій охолодженим.

1 стакан яблучного соку, 4 ст. ложки горобинового соку, цукровий пісок за смаком.

НАПІЙ «СНІГУР»

У горобиновий сік влити яблучний і буряковий соки, перемішати і додати за смаком цукровий пісок. Подавати напій злегка охолодженим.

1/2 склянки яблучного соку, 4 ст. ложки горобинового соку, 3 ст. ложки бурякового соку, цукровий пісок за смаком.

СМОРОДИНОВИЙ НАПІЙ З М'ЯТОЮ

У гранчастій склянці розчинити у воді цукровий пісок, додати гілочки м'яти, ретельно розім'яти їх ложечкою, вичавки видалити.

Наповнити склянку на 4/5 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, влити черно- або красносмородіновий і лимонний соки і цукровий сироп. Прикрасити ягодами смородини.

5 гілочок м'яти, 4 чайні ложки цукрового піску, 4 ст. ложки холодної води, 4 ст. ложки черно- або красносмородінового соку, 2 ст. ложки лимонного соку, 4 чайні ложки цукрового сиропу, харчовий лід, ягоди чорної або червоної смородини.

МАЛИНОВИЙ НАПІЙ З М'ЯТОЮ

У гранчастій склянці розчинити у воді цукровий пісок, додати гілочки м'яти, ретельно розім'яти їх ложечкою і вичавки м'яти видалити. Наповнити склянку на 4/5 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, влити малиновий, лимонний соки і ванільний сироп. Зверху прикрасити ягодами малини і збитими вершками.

6 гілочок м'яти, 4 чайні ложки цукрового піску, 4 ст. ложки холодної води, 4 ст. ложки малинового соку, 4 чайні ложки ванільного сиропу, 2 ст. ложки лимонного соку, харчовий лід, ягоди малини.

ПОЛУНИЧНИЙ НАПІЙ З М'ЯТОЮ

У гранчастій склянці розчинити у воді цукровий пісок, додати гілочки м'яти, ретельно розім'яти їх ложечкою, вичавки м'яти видалити. Наповнити склянку на 4/5 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, влити полуничний і лимонний соки і ванільний сироп.

Зверху прикрасити ягодами полуниці.

6 гілочок м'яти, 4 чайні ложки цукрового піску, 4 ст. ложки холодної води, 4 ст. ложки полуничного соку, 2 ст. ложки лимонного соку, 4 чайні ложки ванільного сиропу, харчовий лід, ягоди полуниці.

АБРИКОСОВИЙ НАПІЙ З М'ЯТОЮ

У гранчастій склянці розчинити в холодній воді цукровий пісок, додати гілочки м'яти, ретельно розім'яти їх ложечкою, вичавки м'яти видалити. Наповнити склянку на 4/5 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, влити абрикосовий і лимонний соки і цукровий сироп. Зверху прикрасити часточками консервованого персика.

6 гілочок м'яти, 4 чайні ложки цукрового піску, 4 ст. ложки холодної води, 4 ст. ложки абрикосового соку, 2 ст. ложки лимонного соку, 4 чайні ложки цукрового сиропу, харчовий лід, часточки консервованого персика.

ТОМАТНИЙ НАПІЙ З М'ЯТОЮ

У гранчастій склянці розчинити у воді цукровий пісок, додати гілочки м'яти, ретельно розім'яти їх ложечкою, вичавки м'яти видалити. Наповнити склянку на 4/5 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, влити томатний і яблучний соки і лимонний сироп. Зверху прикрасити часточками консервованих яблук і ягодами черешні.

6 гілочок м'яти, 4 ст. ложки томатного соку, 4 чайні ложки цукрового піску, 4 ст. ложки холодної води, 2 ст. ложки яблучного соку, 2 ст. ложки лимонного сиропу, консервовані фрукти (яблука і черешня), харчовий лід.

КИЗИЛОВИЙ НАПІЙ З М'ЯТОЮ

У гранчастій склянці розчинити у воді цукровий пісок, додати гілочки м'яти, ретельно розім'яти їх ложечкою, вичавки м'яти видалити. Наповнити стакани на 4/5 об'єму товченим харчовим льодом, влити кизиловий і яблучний соки і лимонний сироп. Зверху прикрасити часточками фруктів асорті.

6 гілочок м'яти, 4 чайні ложки цукрового піску, 4 ст. ложки холодної води, 4 ст. ложки кизилового соку, 2 ст. ложки яблучного соку, 2 ст. ложки лимонного сиропу, 100 г консервованих фруктів асорті, харчовий лід.

БЕРЕЗОВИЙ ПРОХОЛОДНИЙ НАПІЙ

Ягоди лохини, чорниці або морошки вимити і розім'яти в пюре, влити в нього березовий і лимонний соки, додати за смаком цукровий пісок і добре змішати міксером. Подавати напій з кубиками харчового льоду.

1 стакан березового соку, 2 чайні ложки лимонного соку, 4 ст. ложки ягід лохини, чорниці або морошки, цукровий пісок за смаком, 4 кубики харчового льоду.

НАПІЙ ЗІ ЗМІШАНИХ ФРУКТОВИХ СОКІВ

Всі компоненти сильно охолодити і розмішати віником або міксером. Подавати у високих стаканчиках з кубиками харчового льоду.

1/2 склянки черносмородинового соку, 1/2 склянки полуничного соку, 1 стакан яблучного соку, 1 стакан соку з лісових ягід.

НАПІЙ «КРИМ»

Високий келих або стакан наповнити на 2/3 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, зверху покласти Консервовані фрукти і ягоди асорті, влити сливовий сік, лимонний сироп і фруктовий сік. На край келиха надіти скибочку лимона.

2 ст. ложки сливового соку, 4 чайні ложки лимонного сиропу, 100 г консервованих фруктів і ягід асорті, 1/2 лимона, харчовий лід, 1/2 склянки будь-якого фруктового соку.

ДЕСЕРТ «ТАТРИ»

Високий келих або стакан наповнити на 2/3 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, потім влити малиновий сироп і персиковий сік. На край келиха надіти скибочку лимона.

2 ст. ложки малинового сиропу, 4 ст. ложки персикового соку, скибочка лимона, харчовий лід.

ДЕСЕРТ «ПРАГА»

Високий келих або стакан наповнити на 2/3 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, зверху покласти консервовані фрукти асорті, влити малиновий і лимонний сиропи і залити яблучним соком.

4 ст. ложки малинового сиропу, 2 ст. ложки лимонного сиропу, 100 г консервованих фруктів асорті, харчовий лід, 1/2 склянки яблучного соку.

НАПІЙ «КАРЛОВАРСЬКИЙ»

Високий келих або стакан наповнити на 2/3 об'єму мелкотолченого харчовим льодом, зверху покласти часточки свіжих фруктів асорті, влити лимонний або апельсиновий сиропи і яблучний сік. На край келиха або склянки надіти скибочку лимона.

2 ст. ложки лимонного сиропу, 4 чайні ложки апельсинового сиропу, 100 г свіжих фруктів асорті (груші, банани, апельсини, яблука, сливи), 2 скибочки лимона, харчовий лід, 1 стакан яблучного соку.

Дата: 11.03.2015