Поиск

Партнеры

Рассылка

E-Mail

Партнеры

Морси і напої типу морсу. Частина 2.

Частина 2

Продовження. Початок дивіться тут: частина 1

ВИШНЕВИЙ МОРС «КИЇВСЬКА РУСЬ»

Вишню вимити, видалити кісточки. М'якоть добре розім'яти дерев'яною ложкою, додати холодну кип'ячену воду, добре перемішати.

Кісточки потовкти окремо, покласти в вишневу масу і дати їй відстоятися 3 год, після чого процідити, додати мед за смаком, розлити в пляшки і охолодити.

800 г вишні, 1 л води, мед за смаком.

НАПІЙ «СПАРТАКІАДА»

Вишневий морс поставити на вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти з вогню, перелити в заздалегідь добре прогрітий стакан і додати абрикосовий сік і лимонний сироп.

1 стакан вишневого морсу, 6 ст. ложок абрикосового соку, 6 ст. ложок лимонного сиропу.

ЧЕРНОСМОРОДИНОВИЙ МОРС

Чорну смородину вимити і віджати з неї сік. Злити сік в скляну банку, накрити кришкою і поставити в прохолодне місце. Вичавки залити окропом, поставити на вогонь, прокип'ятити протягом 10-12 хв і процідити. Отриманий відвар змішати з охолодженим соком, додати цукровий пісок і перемішати.

1 стакан чорної смородини, 1/2 склянки цукрового піску, 1 л води.

ДИТЯЧИЙ КРЮШОН

Консервовані фрукти асорті покласти в крюшонницу, засипати цукровим піском, закрити кришкою і залишити на 15-20 хв. Потім додати лимонний сироп, чорносмородиновий морс, мінеральну воду швидко перемішати і відразу ж подати.

При подачі на стіл в кожну склянку покласти по кілька консервованих ягід.

1 л черносмородинового морсу, 1 ст. ложка лимонного сиропу, 1 - 1 1/4 склянки цукрового піску, 300 г консервованих ягід, 1/2 мінеральної води.

НАПІЙ ІЗ СМОРОДИНИ І М'ЯТИ

М'яту залити окропом і дати настоятися протягом 15 хв.

Смородину вимити, протерти через часте сито, змішати з процідженим настоєм м'яти. Приправити до смаку цукром.

100 г смородини, 1 чайна ложка м'яти, 200 г води, цукор за смаком.

МОРС «СМОРОДИНОВИЙ ЛИСТ»

Лимони нарізати скибочками, видаливши зерна, але не очищаючи шкірки. Залити підготовлені лимони кип'яченою водою, додати цукор і листя чорної смородини. Поставити рідину на 1 добу в холодильник, а потім виставити на сонце на 3 доби. Після цього готовий морс охолодити і подавати до столу.

50 г листя чорної смородини, 3 лимона, 6 склянок води, 1 1/2 склянки цукрового піску.

НАПІЙ З ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ

Воду закип'ятити з цукровим піском і охолодити. Смородину вимити, протерти через сито або вичавити сік у соковижималці. Перемішати сік з водою. Розлити в склянки, покласти в кожен по шматочку харчового льоду.

600 г чорної смородини, 150 г цукрового піску, 2 склянки води.

НАПІЙ З ЧЕРВОНОЇ СМОРОДИНИ

Смородину вимити, очистити, розтерти, посипати цукровим піском і залити окропом. Протерти крізь густе сито або процідити через марлю, охолодити і розлити в маленькі стаканчики.

600 г червоної смородини, 2 склянки води, 6 ст. ложок цукрового піску.

АПЕЛЬСИНОВИЙ МОРС

Апельсин очистити, обробити на часточки, розрізати їх на невеликі шматочки і віджати сік. Перелити сік у скляну банку, накрити кришкою і поставити в прохолодне місце.

Вичавки залити киплячою водою, можна додати частину апельсинової шкірки, поставити на вогонь і прокип'ятити протягом 8-10 хв. Зняти з вогню і процідити. Отриманий відвар змішати з апельсиновим соком, додати цукровий пісок і перемішати.

1 апельсин, 1/3 склянки цукрового піску, 1 л води.

МОРС «ФАНТАЗІЯ»

Свіжу апельсинову шкірку пропустити через м'ясорубку, в отриману масу влити охолоджену кип'ячену воду, додати за смаком лимонну кислоту і процідити. Лимон нарізати кружечками.

Перед подачею на стіл в склянки з напоєм покласти по 1 кубику харчового льоду і по кружечку лимона.

1 лимон, шкірка з 1 апельсина, 1 л охолодженої кип'яченої води, лимонна кислота за смаком, харчовий лід.

ГАРЯЧИЙ НАПІЙ «ЯЛТА»

У попередньо добре прогрітий чайник або високий стакан влити апельсиновий і лимонний сиропи, а потім гарячий чорничний морс і перемішати.

1 стакан гарячого чорничного морсу (див. с. 45), 2 ст. ложки апельсинового сиропу, 4 чайні ложки лимонного сиропу.

АПЕЛЬСИНОВИЙ НАПІЙ

Закип'ятити воду з цукровим піском, охолодити. Вичавити сік з апельсинів, залишивши 7 г апельсина неотжатим. Сік перемішати з водою, додати 7 г апельсина, нарізаного кружечками, і дрібно натерту корочку 1/4 апельсина. Напій розлити в стакани, в кожну склянку покласти по кубику харчового льоду.

2-3 апельсина, 1/2 склянки цукрового піску, лимонна скоринка, 2 1/2 склянки води.

Дата: 12.03.2015