Поиск

Партнеры

Рассылка

E-Mail

Партнеры

Морси і напої типу морсу. Частина 3.

Частина 3

Продовження. Початок дивіться тут: частина 1, частина 2

ЛИМОННИЙ МОРС

Перший спосіб. У чистий посуд влити холодну кип'ячену воду, розчинити в ній цукровий пісок, вичавити в неї сік з 1 1/2 лимона і додати трохи цедри. Посуд накрити і поставити в холодильник або на лід на 2-3 ч. Половину лимона нарізати кружечками. Готовий напій процідити через марлю або ситечко. Подавати напій з кружечками лимона.

2 лимона, 2 л холодної кип'яченої води, 1 склянка цукрового піску.

Другий спосіб. Вичавити сік з лимонів. Воду закип'ятити разом з цукром і тонким скибочкою лимонної кірки (тільки жовта частина). До остигнула воді додати лимонний сік і трохи паленого цукру - він додасть напою гарний колір. На стіл можна подавати з скибочками лимона.

1-2 лимона, 1 л води, 1 / 2-3 / 4 склянки цукрового піску.

АПЕЛЬСИНОВИЙ-ЛИМОННИЙ МОРС НА ВИНОГРАДНОМУ СОКУ

Цей морс починають готувати за 2 дні до вживання.

Фрукти вимити, обшпарити окропом. З лимонів зняти шкірку, потім ретельно очистити її від білого шару і нарізати шматочками. Апельсини нарізати неочищеними. Покласти всі у велику скляну банку, пересипати цукром і залишити стояти до наступного дня, потім залити виноградним соком, закрити і знову залишити на кілька годин. Перед подачею приготувати содову воду і влити в підготовлений настій.

3 лимона і 3 апельсина, 1 склянка цукрового піску, 1 л виноградного соку (світлого), 1 л води, 2 чайні ложки питної соди.

ВИНОГРАДНИЙ МОРС

У посуд влити воду, додати цукровий пісок, довести до кипіння, охолодити, розмішати з виноградним соком і соком лимона. Подавати в фужері з соломинкою і шматочком льоду.

1 1/2 склянки виноградного соку, 2 склянки води, 1/2 склянки лимонного соку, 1/2 склянки цукрового піску.

ВИНОГРАДНИЙ НАПІЙ З МІНЕРАЛЬНОЮ ВОДОЮ

З цукрового піску і води зварити цукровий сироп, влити в нього виноградний сік, вичавити туди ж сік з лимона, додати апельсиновий сік і залишити на 2-3 ч. Перед подачею влити мінеральну воду.

Перш ніж розлити напій по склянках, в кожну склянку покласти по декілька ягід винограду.

1 стакан виноградного соку, 1 лимон, 1/4 склянки апельсинового соку, 1/2 склянки цукрового піску, 1 склянка води, 1/2 л мінеральної води, невелика кисть винограду.

МОРС З МАЛИНИ

Малину розчавити, сік процідити через марлю. Вичавки залити водою, закип'ятити, процідити, додати у відвар цукор і сік. Можна додати за смаком сік зі смородини.

1 1/2 склянки малини, 1 л води, 1/2-3/4 склянки цукрового піску, сік зі смородини за смаком.

ПОЛУНИЧНИЙ МОРС

Готувати так само, як морс з малини.

МОРС «КОЛХІДА»

Розчинити цукор у воді. У проціджений розчин влити інші компоненти, перемішати і охолодити.

2 склянки води, 3 ст. ложки цукрового піску, 50 г полуничного соку, 50 г виноградного соку, 100 г яблучного соку.

НАПІЙ З ПОЛУНИЦІ

Полуницю вимити, видалити стеблинки, протерти ягоди крізь густе сито, розвести водою, приправити за смаком цукровим піском, охолодити. Подавати в стаканчиках.

600 г полуниці, 3 склянки води, 3-4 ст. ложки цукрового піску.

НАПІЙ З М'ЯКОТТЮ КЛУБНИКИ

Полуницю промити, видалити стеблинки, ягоди протерти через сито. Пюре розвести кип'яченою водою, підсолодити і охолодити. Подавати в стаканах.

200 г полуниці, 3 склянки води, цукор за смаком.

НАПІЙ З ПОЛУНИЦІ І АҐРУСУ

Ягоди вимити, видалити стеблинки. Пропустити ягоди через соковижималку або протерти через сито. Під час протирання поступово додавати охолоджену воду, щоб полегшити протирання. Додати в масу цукровий пісок за смаком, розлити в стакани, поклавши в кожен по шматочку харчового льоду.

400 г полуниці, 200 г агрусу, 2 склянки охолодженої кип'яченої води, цукровий пісок за смаком.

ЧОРНИЧНИЙ МОРС

Чорницю перебрати, вимити, розім'яти і віджати з неї сік. Сік перелити в скляну банку, накрити кришкою і поставити в прохолодне місце. Вичавки залити гарячою водою, прокип'ятити на слабкому вогні протягом 10-12 хв і процідити. Відвар змішати з раніше охолодженим соком і додати цукровий пісок. Подавати морс в охолодженому вигляді.

1 стакан чорниці, 1/2 склянки цукрового піску, 1 л води.

Дата: 12.03.2015