Ханибуш — це африканський трав'яний чай, його навіть можна назвати традиційним етнічним напоєм жителів континенту. Збирають його з чагарнику роду циклопії. У виробництві використовуються не тільки квітки рослини, але і її листочки, а також молодіжні гілочки. Комбінація цих компонентів надає готовому напою гарного золотисто-бурштинового кольору, у смаку переважають солодкуваті медові нотки. Завдяки саме цій особливості чай отримав свою назву («honey» у перекладі з англійської означає «мед»).
Ханибуш і ройбуш: різниця чайних сортів
Найчастіше прихильники чаю плутають трав'яний напій ханібуш і ройбуш. Вони дійсно багато спільного, оскільки їх збирають із кущів рослин, які є один відносно одного спорідненими. Однак і відмінною в них чимало. Насамперед це різниця у смаку. Ханибуш має виразну солодку нотку, його аромат більш квітковий, з домішками фруктових акцентів. Ройбуш у цьому сенсі ближче до традиційних сортів чаю. Оскільки технології заготівки в них різні, колір теж розрізняється.
Як заварювати південноафриканський чай ханібуш?
Класичний трав'яний чай можна заварювати окропом, до того ж ханібуш «любить», щоб після заварювання його кілька хвилин позабавили на повільному вогні. Буквально кілька хвилин. З кожним новим процесом заварювання смак і міцність етнічного напою знижуватимуться, як і кількість корисних речовин, що містяться в сухих чайних листочках.
Рекомендується вживати «чистий» ханібуш, так вдається повністю оцінити його оригінальні смако-ароматичні нотки. Але іноді прихильники додають молоко, цукор, лимон. Від меду краще відмовитися, оскільки він «забиває» особливі медові відтінки напою в посмаку.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | ПАР |
Тип чаю | Ханібуш |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Рублений |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 100 г |
- Ціна: 170 ₴/100 г