Зелений дикий чай - це один із найцінніших видів чаю. У нього ферментація проходить природним чином. Збирають дикий чай у високогірній лісистій частині провінції Юннань. Ця місцевість вирізняється сприятливими екологічними умовами, і тому зібраний там чайний лист готовий поділитися з вами всією цілющою міццю природи. Збір листя ведеться виключно зі старих багаторічних дерев у певну пору року. Вважається, що чим старше дерево, з якого зібрано листя, тим вишуканішим буде в підсумку смак дикого зеленого чаю.
І справді, як показали дослідження, листя з великих чайних дерев містить істотно більше екстрактивних речовин, ніж молоде. З цієї ж причини дія зеленого дикого чаю на організм більш виражена, ніж у інших сортів.
Настій, аромат і смак чаю.
Виробляється він у досить обмеженій кількості. Для свого дозрівання він вимагає тривалої витримки, зазвичай не менше 8-10 років. Смак напою благородний і п'янкий. Аромат м'який і досить свіжий. Цінителі знаходять у вживанні цього чаю витончене і вишукане задоволення, що зачіпає і зір, і нюх, і смак.
Корисні властивості чаю.
Дія цього чаю на організм проявляється в підвищенні настрою і кришталевої ясності для розуму. Крім того, як і будь-який інший, дикий зелений чинить виражену і тривалу тонізуючу дію. Його регулярне вживання допомагає впоратися з поширеними проблемами травної та кровоносної систем.
Спосіб заварювання чаю
Заварювати цей чай слід, як і будь-який гідний сорт, у майже закипілій воді (90°С). На 200 мл води знадобиться приблизно 1 чайна ложка листа. Перед заваркою чайний лист слід промити. Заварювати його можна п'ять-шість разів поспіль.
Основні | |
---|---|
Вага | 100 г |
Країна виробник | Китай |
Форма випуску | Розсипний |
Тип чаю | Зелений чай |
Склад чаю | Моночай |
Розмір чайного листа | Дрібнолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
- Ціна: 200 ₴/100 г