Лапсанг Сушонг збирають навесні та восени, відбирають тільки велике листя. Після збору лист сушать на сонці, скручують та ферментують. Скручене листя протягом 6-8 годин просмажують над багаттям з китайської ялинки. Багаття спеціальне, майже без диму, листя чаю насичується оліями, а не продуктами горіння.
Смак, аромат, післясмак
Улюблений чай Уінстона Черчілля та британського парламенту, «копчений», «дьогтярний» чай – все це про знаменитого Лапсанг Сушонг. Найпопулярніший китайський червоний чай здобув славу за незвичайний смак і аромат, що запам'ятовується.
Лапсанг Сушонг – дуже міцний, міцний, чоловічий чай. Це червоний чай, його настій глибокого рубінового кольору, смак та аромат – особливі, нехарактерні для більшості китайських червоних. Перше знайомство з ним може бути не найприємнішим: сильна копченість в ароматі та смаку може відлякати. Але, як і при знайомстві з хорошим односолодовим віскі, необхідно привчити рецептори.
Спробуйте Лапсанг Сушонг кілька разів: в ароматі крізь дим виявиться чорнослив і груша, смак стане солодшим, у ньому відчувається ваніль і перець, післясмак приємний гострий, імбирний. Лапсанг Сушонг незрівнянний, але відкривається тільки затятим поціновувачам!
Рекомендації щодо заварювання
Лапсанг Сушонг можна пити і протоками, і наполяганням. Температура води – 90-95°C.
Для проток краще взяти маленький чайник з глини або гайвань, 10 грам чаю на 150 мл води. Лапсанг Сушонг повноцінно розкриється за 3-4 протоки, тривалість кожної – 20-30 секунд.
Для наполягання підійде чайник чи чашка. Для цього способу заварювання чаю потрібно менше – 1 г на кожні 100 мл води. Час наполягання – до 5 хвилин.
Смак, аромат, післясмак
Улюблений чай Уінстона Черчілля та британського парламенту, «копчений», «дьогтярний» чай – все це про знаменитого Лапсанг Сушонг. Найпопулярніший китайський червоний чай здобув славу за незвичайний смак і аромат, що запам'ятовується.
Лапсанг Сушонг – дуже міцний, міцний, чоловічий чай. Це червоний чай, його настій глибокого рубінового кольору, смак та аромат – особливі, нехарактерні для більшості китайських червоних. Перше знайомство з ним може бути не найприємнішим: сильна копченість в ароматі та смаку може відлякати. Але, як і при знайомстві з хорошим односолодовим віскі, необхідно привчити рецептори.
Спробуйте Лапсанг Сушонг кілька разів: в ароматі крізь дим виявиться чорнослив і груша, смак стане солодшим, у ньому відчувається ваніль і перець, післясмак приємний гострий, імбирний. Лапсанг Сушонг незрівнянний, але відкривається тільки затятим поціновувачам!
Рекомендації щодо заварювання
Лапсанг Сушонг можна пити і протоками, і наполяганням. Температура води – 90-95°C.
Для проток краще взяти маленький чайник з глини або гайвань, 10 грам чаю на 150 мл води. Лапсанг Сушонг повноцінно розкриється за 3-4 протоки, тривалість кожної – 20-30 секунд.
Для наполягання підійде чайник чи чашка. Для цього способу заварювання чаю потрібно менше – 1 г на кожні 100 мл води. Час наполягання – до 5 хвилин.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Червоний чай |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Вага | 100 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 180 ₴/100 г